quinta-feira, 17 de outubro de 2013

Χαμζα Νουρ της Ιορδανίας - Ένα Αραβικό παραμύθι

Μόλις λίγες ημέρες μετά το γάμο του Φελίπε και της Λετίσιατης Ισπανίας, άλλος ένας "βασιλικός" γάμος συγκέντρωσετα βλέμματα της υφηλίου: Ο διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας παντρεύτηκε την εξαδέλφη του, πριγκίπισσα Νουρ.

Τα πλήθη συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Αμάν, περιμένοντας την ανοιχτή Lincoln που μετέφερε το διάδοχο του θρόνου και τη σύζυγό του. Συνοδευόμενη από μεγάλη αστυνομική δύναμη, η λευκή λιμουζίνα μετέφερε τους νεόνυμφους στους δρόμους της πρωτεύουσας της 
Ιορδανίας, προκειμένου τα πλήθη των κατοίκων να δουν  από κοντά τους μελλοντικούς βασιλείς. Ο πρίγκιπας Χαμζά είναι γιος του αείμνηστου βασιλιά Χουσεΐν από τον τελευταίο γάμο του με την Aμερικανίδα Ελίζαμπεθ Χάλαμπι, στην οποία είχε δώσει το όνομα Νουρ Αλ Χουσεΐν, "το φως του Χουσεΐν".


Λίγο πριν από το θάνατό του, το 1998, ο Χουσεΐν -τον οποίο επρόκειτο αρχικά να διαδεχτεί ένας αδελφός του- όρισε ως διάδοχό του το μεγαλύτερό του γιο, Αμπντάλα, ο οποίος είναι ο σημερινός βασιλιάς της Ιορδανίας. Διάδοχος του Αμπντάλα, ωστόσο, δεν είναι ο γιος που έχει  αποκτήσει με την περίφημη για την κομψότητά της βασίλισσα Ράνια, ο μικρός Χουσεΐν, αλλά ο Χαμζά. Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους ήταν η βασίλισσα Σοφία και το νεόνυμφο πριγκιπικό ζεύγος της Ισπανίας, ο πρίγκιπας Ανδρέας της Μεγάλης Βρετανίας, ο Φίλιππος και η Ματθίλδη του Βελγίου, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και οι Έλληνες πρίγκιπες Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος. 

Nenhum comentário:

Postar um comentário